Microsoft kvitter seg med flere tusen mobilansatte.
Microsoft kvitter seg med flere tusen mobilansatte.

Annonse


Nok en spiker i kisten for Windows Phone?

Forrige uke annonserte Microsoft at de har solgt deler av sin mobilavdeling til Foxconn. Samtidig får Nokia tilbake merkevaren og skal igjen begynne å produsere smarttelefoner.

Kutter 1850 jobber
I dag annonserer Microsoft at de kutter enda mer i mobilsatsingen. Som en del av det feilslående oppkjøpet av Nokia, har selskapet skrevet av 950 millioner dollar, nesten 8 milliarder kroner, og samtidig sier de opp ytterligere 1850 jobber.

Dette betyr at majoriteten av de tidligere Nokia-ansatte ikke lenger jobber for Microsoft. Selskapet ansatte 25 000 personer i forbindelse med oppkjøpet i 2013 for 7,2 milliarder dollar, tilsvarende 44 milliarder på det tidspunktet.

Les vår anmeldelse av Microsoft Lumia 950 XL og Windows 10 Mobile.

Annonse
Jobber med nye enheter
Windows-giganten begrunner dette med restrukturering og en mer «strømlinjeformet» smarttelefonavdelingen med fokus på blant annet bedrifter og Continuum – som ifølge vår anmelder er «en av de beste funksjonene med Windows 10 Mobile».

I et internt memo skriver Microsofts Terry Myerson at de nedtrapper maskinvaresatsingen, men at nye enheter er under utvikling. Han skriver ingenting om når disse enhetene kommer, men tidligere rykter på at det er slutt for Lumia og at Surface Phone ikke ser dagens lys før neste år.

Ferske tall viser at Windows Phone har kun 0,7 prosent av smarttelefonmarkedet.

 

Kilder:
The Verge 1,2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse