Nok en bunnotering for Microsoft Windows Phone.
Nok en bunnotering for Microsoft Windows Phone.

Annonse


Windows Phone under ettprosentgrensen

I andre halvdel av april la Microsoft frem kvartalsrapporten for årets tre første måneder. Tallene for Windows Phone var dystre: kun 2,3 millioner Lumiaer ble solgt i perioden.

Under ett prosent
Dette reflekteres også i Gartners salgsrapport. Analysebyrået estimerer med et Windows Phone-salg på 2,4 millioner. Det gir Microsofts mobiloperativsystem en markedsandel på 0,7 prosent. I tilsvarende kvartal i fjor hadde det 2,5 prosent.

Årsaken til fallet kan blant annet skyldes utvalget av mobiler, eller mangelen på. Lumia 650 og toppmodellene 950 og 950 XL – som ikke slo helt an blant for anmelder – er noen av de få Windows 10 Mobile-enhetene som er tilgjengelige.

Det er forventet et bedre utvalg i tiden fremover med Acer Jade Primo, HP Elite x3 og Phone Biz, men de to sistnevnte er i hovedsak rettet mot bedriftskunder.

Annonse
Samtidig annonserte Microsoft før helgen at de har solgt unna avdelingen som lager billigmobiler til Foxconn, så en kan jo lure på om de legger mobilsatsningen død.

Microsoft: – Windows Phone er ikke et fokus i år.

Surface Phone?
Hvis Gartners estimater viser seg å stemme, stod Microsoft for 2,3 millioner Windows Phone av det totale på 2,4 millioner og med få Lumia-enheter i sikte, kan det bety mer trøbbel for selskapet på mobilfronten.

Så spørs det om det er den mye ryktede «Surface Phone» som skal redde Windows Phone.

 

Kilder:
The Verge,
Gartner

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse