Ny versjon av Minecraft lanseres for det kinesiske markedet

En tilpasset versjon av Minecraft lanseres til det kinesiske markedet.
En tilpasset versjon av Minecraft lanseres til det kinesiske markedet.

Hittil har ikke spillere i Kina hatt gleden av å spille Minecraft, men en tilpasset versjon skal nå være underveis.

Lisensieres til NetEase
I det som er et samarbeid mellom Mojang og den kinesiske ISPen NetEase skal nå Minecraft introduserer for kinesiske spillere. På Mojang bloggen skrives det om denne saken at planen er å utvikle en versjon tilpasset det kinesiske markedet, men at dette ikke skal påvirke de nåværende spillerene, siden de ikke er i Kina.

Lenger erfaring
Det er nettopp partnerskapet med NetEase som har gjort utviklingen mulig, samme selskap drifter idag spill som World of Warcraft og Hearthstone i Kina allerede. Selskapets sjef, William Ding, har uttalt til Engadget at deres «dype forståelse av det kinesiske markedet og deres evne til å gjøre en vellykket lansering av verdenskjente spill så tilbyr de en sterk plattform for introduksjonen av Minecraft til Kinas enorme brukermasse».

Annonse

Uklart om endringer
Det er uklart hvilke endringer som blir gjort i spillet for å tilpasses det kinesiske markedet, det som er kjent i skrivende stund er at spillet skal lanseres for PC og mobil, men ikke for konsoll. Det er absolutt ikke uvanlig at vestlige selskaper må tilpasse sine programmer og spill for å få innpass i det kinesiske markedet. Blant annet har Microsoft måtte tilpasse Windows, Apple sin nyhets-app sensureres og Apple Music og iBook-tjenestene har blitt blokkert i landet tidligere.

En stor mulighet
Kina representerer et stort marked for Mojang og Microsoft, CEO i Mojang Jonas Martensson siteres på Mojang bloggen med at de omfavner alltid de muligheter som finnes for å bringe spillet til flere spillere i hele verden. Videre sier Martensson at NetEase forstår og respekterer Mojangs langsiktige planer for spillet.

Kanskje får Steve noen nye «moves»?

Kilde:
Mojang
Engadget

 

Annonse
Annonse