Nå kommer en «smartjakke» fra Levi Strauss og Google

Nok et produkt fra ATAP, Googles forskningslab, er klart for massene.
Nok et produkt fra ATAP, Googles forskningslab, er klart for massene.

Jakken er ifølge Levi’s myntet på syklister som ikke kan plukke telefonen opp av lommen, og ja, den kan vaskes.

Styr telefonen med sveip
Google ogLevi’s Strauss annonserte i uken som var at de har utviklet en jakke lastet med elektronikk som styres med berøring og diverse sveip. På den måten kan du kontrollere telefonen din fra lommen eller sekken.

Først annonsert i fjor
Samarbeidet og målsetningen ble først annonsert under utviklerkonferansen i fjor, IO2015, og produktet ble presentert på dette årets IO-konferanse. Paul Dillinger,Levi’s sin sjef for produktutvikling, snakket om jakken under IO 2016 som var i uken som gikk. Navnet på jakken skal bli Commuter Trucker Jacket.

Annonse

I følge Dillinger så er jakken myntet på syklister som ikke har tid eller anledning til å fikle med telefonen mens de er opptatt med å holde seg sikre i trafikken.

Vanntett, selvfølgelig
I tillegg til å være pakket med funksjoner skal jakken også visstnok være helt vanntett med unntak av en komponent som kan tas av og på. Denne styrer tilkoblingen mellom jakken og mobilen.

Nok et ATAP prosjekt
Som Ara, Vault og Tango er også denne jakken et produkt som kommer ut av Googles forsknings- og utviklingsavdeling, ATAP. Project Jaquard som det heter  er Googles forsøk på å binde tekstilbransjen tettere sammen med teknologien vi bruker hver dag. Jaquard ble annonsert under IO2015.

Google uttalte under IO2016 at Project Jaquards spesielle garn kan veves sammen med tradisjonelle stoff-typer. Tanken er at med Jaquard garnet vevd inn i plagget så kan man dedikere områder til å fungere som berøringsskjermer.

Se videoer under saken for mer informasjon om produktet og hvordan det ble laget.

 

Kilde:
Youtube via Fortune

 

Annonse
Annonse