Fox tok ned klipp fra Youtube etter selv å ha brukt det i Family Guy

I episoden spiller Peter og Cleveland en runde Double Dribble på NES.
I episoden spiller Peter og Cleveland en runde Double Dribble på NES.

Hendelsene rundt denne ukens episode av Family Guy er mildt sagt forvirrende.

Klipp fra 29 år gammelt spill
Spillet som Peter og Cleveland spiller i episoden heter Double Dribble og kom ut i 1987, fra utgiveren Konami. Klippet viser en glitch i spillet som gjør at man kan treffe med en tre-poenger hver gang man går opp i hjørnet og hopper.

Lastet opp for syv år siden
Det orginale klippet ble lastet opp for syv år siden av brukeren sw1tched, noen hos Fox har altså funnet dette klippet på Youtube og brukt det i den mye omtalte episoden av tv-showet.

Annonse

Automatiserte DMCA krav
Utgivere slik som Fox har i de senere årene innført en rekke systemer for å sørge for at deres innhold er beskyttet og mange av disse er automatiserte. Som vi skrev om tidligere i år så mottar Google 100 000 slik krav i timen fra forskjellige utgivere. Også universitetet MIT har fått erfare hva automatiserte systemer kan bety, når vi skrev om den saken hadde Google mottatt over 40 000 DMCA krav som omhandlet lenker til MIT sin Scratch plattform.

Det er derfor nærliggende å tro at Fox sin systemer flagget videoen fra Youtube brukeren ved en feiltagelse, og YouTubes ContentID system tok den følgelig ned.

Orginalen kom tilbake
Etter at internett rettet all sin vrede mot Seth McFarlane, skaperen av showet, ble feilen rettet og orginalen ble gjenopprettet på Youtube.


Her kan du se klippet i bruk i episoden av Family Guy:

Her kan du se orginalklippet som ble lastet opp i 2009:

Kilde:
Gameinformer

Annonse
Annonse