Fast.com er Netflix´nye tjeneste.
Fast.com er Netflix´nye tjeneste.

Annonse


Slik sjekker du Netflix-hastigheten din

Netflix – som nylig fikk støtte for HDR-video – har lansert et nytt verktøy som gjør det mulig å se internettilhastigheten sin  enten man sitter på et bredbånd eller bruker mobildata.

Nedlastningshastigheten
For å sjekke nedlastningshastigheten mot Neflix´servere, kan man gå til Fast.com. Slik forklarer Netflix den nye tjenesten:

«Fast.com beregner den nåværende nedlastingshastigheten. Dette er den hastigheten du som regel oppnår fra ledende internett-leverandører som benytter seg av globalt distribuerte servere.»

Selskapet forklarer at de har laget tjenesten for at kundene skal ha en enkel, rask og reklamefri måte å beregne hastigheten på og at Fast.com utfører en rekke nedlastninger fra Netflix-serverne for å beregne denne.

Annonse


Strupet strømmekvaliteten
I mars innrømmet Netflix at de hadde strupet strømmekvaliteten til flere mobilbrukere og hevdet at dette var gjort for å beskytte dem mot høye datakostnader.

Selskapet satser mer på egenprodusert videoinnhold enn noen gang tidligere og som et ledd i dette skal de tilby færre titler på tjenesten.

Her kan du lese om hvordan du blir en pro Netflix-bruker.

 

Kilder:
The Verge,
Netflix

Annonse