EA-sjefen avviste først Battlefield 1-tema

Det tok litt tid å overbevise EA-sjefen at den første verdenskrigen var rett tema for Battlefield-serien.
Det tok litt tid å overbevise EA-sjefen at den første verdenskrigen var rett tema for Battlefield-serien.

EA-sjef Patrick Söderlund innrømmer at han ikke var helt overbevist etter at DICE hadde pitchet første verdenskrigtemaet i Battlefield for ham.

Ikke overbevist
Under samme arrangement som han bekreftet at en egen historiedel i Star Wars Battlefront ble skrotet fordi de ønsket å rekke lanseringen av filmen Star Wars: The Force Awakenes, fortalte Söderlund at han avviste prosjektet første gang DICE la det frem.

– Det var ikke det mest opplagte valget, sa han og la til:

Annonse

– Hvis ser du ser på hva andre partnere i industrien gjør, går de får sci-fi. Vi har hatt mye suksess med moderne skytespill, men vi følte at vi trengte en forandring. Den første gangen laget presenterte ideen med den første verdenskrigen til meg, avviste jeg det kontant. Jeg sa «det er første verdenskrig, det er skyttergravskrig, det kan ikke være gøy å spille».

Gav seg ikke
Söderlund forteller at DICE på sin side nektet å ta nei for et nei og laget en demo for å vise hvordan dette ville fungere.

– Laget fortsatte med det faktum at dette kan bli gøy og viste frem en kort demo som overbeviste meg at vi i det minste var på rett spor, fortalte han.

DICE har tidligere fortalt til Eurogamer at dette er noe de har ønsket å gjøre i over ti år, og for i underkant av to uker viste de frem Battlefield 1 for aller første gang.

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse
Annonse