Dette patentet styrker ryktet om drømme-iPhone

Slik kan iPhone 2017 bli.
Slik kan iPhone 2017 bli.

Helt siden iPhone 6s og 6s Plus har det versert rykter om iPhone 7 – spesielt mangelen på hodetelefonutgang – men også den neste i rekken er blitt nevnt.

Rammeløs frontpanel
Det siste og mest troverdige ryktet omhandler iPhone 8 og mobilens front som visstnok skal bestå av en nærmest rammeløs skjerm.

En patentsøknad fra Apple som ble sendt inn i fjor, ble først plukket opp av og publisert av Patently Apple i går. Patentet beskriver tre ulike teknologier som kan bli brukt som fingersensorer. En av dem, kalt ultrasonic imaging, gjør det ikke bare mulig å implementere fingersensoren i skjermen, men den skal i tillegg være presis enn dagens kapasitive sensor som sitter i Touch ID-en.

Annonse

Fingersensor i skjermen
Tilbake til februar dukket den første nyheten opp om at Apple ønsker å gjøre fingersensoren til en del av iPhone-skjermen og LG har allerede utviklet en fingersensor som får plass på undersiden av glasset på mobilen. Størrelsen er på 0,03 mm og vil dermed ikke øke tykkelsen på mobilen nevneverdig. Teknologien kan bli kommersielt tilgjengelig i løpet av året.

Det er fortsatt en god stund til iPhone 8 blir lansert og det er fortsatt uvisst om den kommer neste år eller om Apple fortsetter trenden og slipper 7s og 7s Plus. Foruten hodetelefonutgang og rammeløs skjerm, er OLED-teknologi i fremtidige iPhone-modeller det som det ryktes mest av om dagen.

 

Kilder:
9to5Mac,
Patently Apple

Annonse
Annonse