Du visste neppe at Snapchat kan dette

En skjult funksjon i Snapchat lar deg skanne QR koder og legge til informasjon i dine snaps.
En skjult funksjon i Snapchat lar deg skanne QR koder og legge til informasjon i dine snaps.

Snapchat har vært en formidabel suksess, og har lagt til mange nye funksjoner og filtere. Blant disse er «snapcodes», en enklere måte å legge til nye venner på.

QR koder
«snapcodes» er rett og slett QR koder, og kom som en ny funksjon i Snapchat etter at de kjøpte opp Scan.me i 2014, et selskap som spesialiserte seg på QR skanning.

Denne nye funksjonen gjør at kameraet også fungerer som en QR leser, en funksjon som selskapet ikke så langt har publisert.

Annonse

Slik gjør du
Bare pek dit Snapchat kamera mot QR koden og ta et bilde, Snapchat vil dekode QR koden og informasjonen den linker til og legge den til i meldingen. Om du mottar en QR kode som snap så vil den ikke skanne den.

Ikke lenger like populært
Det var en periode da alle brukte QR koder, man kunne se de på visittkort, reklameplakater, tv-reklamer og stort sett alle markedsføringskampanjer. Men stormen har stilnet rundt QR og en slik funksjon, om enn noe morsom er stort sett ubrukelig.

Puster Snapchat i nakken
Facebook utvikler også sin egen utfordrer til Snapchat i disse dager, og selv om brukermassen til Snapchat er imponerende stor er den ingenting mot Facebooks på over en milliard.

Hva tenker du, ser du noen nytte i denne funksjonen?

Kilde:
Fortune

Annonse
Annonse