Opera hevder de kan øke batteritiden med 50 prosent

Opera har en ny batterisparingsmodus.
Opera har en ny batterisparingsmodus.

Opera, som tidligere i år ble kjøpt opp, har nettopp sluppet utviklerversjonen Opera 39 som de hevder er meget batterivennlig for PC-en din.

Batterisparing
I pressemeldingen skriver de at nettleseren er den første av de store som har en egen strømsparingsmodus.

«Den nye modusen utvider batteritiden med opptil 50 prosent sammenlignet med tidligere versjoner av Opera og Google Chrome», skriver sleskapet.

Annonse

Opera har gjort dette mulig ved blant annet å redusere aktiviteten til bakgrunnsfaner og å tilpasse videoavspillingen.

«Det er ekstremt frustrerende å gå tom for strøm på PC-en, enten når du er på reisefot eller ser på videoer eller du kanskje har glemt laderen. Vår nye batterisparingsmodus vil gi det beskjed når laptopen begynner å bruke batteri, og når den er påslått, øke batteritiden med så mye som 50 prosent», skriver Krystian Kolondra i Opera.

Tre timer bedre enn Chrome
Utviklerversjon 39 har en et helt nytt batterisparingsikon ved siden av adressefeltet. Trykk på ikonet for å aktivere det. Modusen vil også gi beskjed når du begynner å gå tom for batteri og vil anbefale brukeren å aktivere modusen.

Ifølge Operas egne tester skal Opera ha gitt tre timer lenger batteritid sammenlignet med Chrome. Testmaskinen kjørte 64-bits Windows 10.

Google Chrome er kjent for å være glad i batteriet til bærbare PC-er, men det skal ha bedret seg i de seneste versjonene.

Opera med batterisparingsmodus kan du laste ned her.

 

Kilde:
Opera

Annonse
Annonse