Mann skal ha brukt Kickstarter-penger på nytt hus

Dette Kickstarter-prosjektet tok en uvanlig vending.
Dette Kickstarter-prosjektet tok en uvanlig vending.

Folkefinansieringsnettstedet Kickstarter etterforsker nå påstander om at penger gitt til et prosjekt, skal ha bli brukt til husbygging.

Brukte pengene på hus
I 2013 startet Ryan Grayston og David Boe Kickstarter-kampanjen for 3D-skriveren Peachy Printer, med lovnader om å lage den første 3D-skriveren til 100 dollar, drøyt 800 kroner.

Kampanjen samlet inn 651 091 kanadiske dollar, rundt 4,1 millioner kroner, men nå er halvparten av pengene forsvunnet. Ifølge Grayston hadde ikke duoen en bedriftskonto slik at pengene ble overført til Boes personlige bankkonto.

Annonse

En annen kampanje har gjort megasuksess med en mobildrevet 3D-skriver.

Innrømmet, men nekter
Fra kontoen skal sistnevnte ha tatt ut 324 716 kanadiske dollar, drøyt 2 millioner kroner, som han skal ha brukt på å bygge et hus.

Grayston har publisert en video på YouTube der han filmer at den tidligere samarbeidspartneren innrømmer å ha tatt pengene. Videoen skal ha blitt filmet i 2014, men ikke publisert før tirsdag denne uken. Se videoen nederst i saken.

Da BBC nylig snakket med Boe var han ikke klar over at Grayston hadde publisert videoen og andre dokumenter.

– Det var gjort under tvang, ekstrem tvang, på den tiden. De fortalte meg akkurat hva de ønsket å høre. Jeg ønsker ikke å snakke om (påstandene) akkurat nå, uttaler han til BBC News.

Både Kickstarter og det kanadiske politiet etterforsker nå saken, men forteller til BBC News at de fortsatt er på et tidlig stadium i etterforskningen.

Dette er enda et eksempel på Kickstarter-prosjekter som feiler, og nylig uttalte PayPal at de kutter kjøpsbeskyttelsen for penger overført til Kickstarter-kampanjer.

Under følger kampanjevideoen:

 

Kilde:
BBC News,
Kickstarter

Annonse
Annonse