Nytt sikkerhetshull rammer samtlige støttede versjoner av Windows

Microsoft har nok en gang oppdaget en svakhet som rammer samtlige Windows-versjoner.
Microsoft har nok en gang oppdaget en svakhet som rammer samtlige Windows-versjoner.

ZNDet melder i dag at det er oppdaget et sikkerhetshull i Windows som rammer samtlige støttede versjoner av operativsystemet, det vil si Windows Vista og nyere.

Alvorlig svakhet
Dette er den fjerde gangen at Microsoft sender ut en oppdatering for å tette et sikkerhetshull i Windows, og nå oppfordrer de brukerne om å oppdatere så fort som mulig.

Sikkerhetshullet gjør det mulig for angripere å utnytte en svakhet i hvordan operativsystemet håndterer grafikk og fonter, melder Microsoft.

Annonse

Oppdateringen fikser fire separate svakheter, der denverste kan gjøre det mulig for en angriper å installere skadevare på en PC. Merk at oppdateringen ikke gjelder for Windows XP som fortsatt brukes av millioner verden rundt, ettersom Microsoft har kuttet støtten for det gamle operativsystemet.

Flere sikkerhetsproblemer
For drøye to uker siden ble det oppdaget en alvorlig svakhet i Windows som gjør det mulig for angripere å kjøre ondsinnede programmer.

Det er ikke bare Windows som er utsatt om dagen. På mandag kom det frem at Lenovo nok en gang har problemer med sikkerheten og i midten av april sendte Apple ut en oppfordring om å slette QuickTime fra Windows – de har nemlig ikke tenkte å tette hullet.

Oppdateringen til Windows blir tilgjengelig via Windows Update.

 

Kilde:
ZDNet,
Microsoft

Annonse
Annonse