Microsoft dropper omdiskutert funksjon

Microsoft fjerner omstridt Windows 10-funksjon.
Microsoft fjerner omstridt Windows 10-funksjon.

Windows 10 har fått mye kritikk etter bekymring for personvernet – sporingen er forresten enkel å skru av – og Wi-Fi Sense var intet unntak.

Omstridt
Wi-Fi Sense er en funksjon, hentet fra Windows Phone 8.1, som gjør det mulig å dele Wi-Fi-tilgangspunkter og passord med venner og personer på kontaktlisten.

Tjenesten fungerer sømløst slik at man ikke trenger å taste inn passord på et nettverk som en annen kontakt «deler».

Annonse

«Kostnaden ved å oppdatere koden for å sørge for at funksjonen fungerer, kombinert med lave brukertall og etterspørsel, har ført til at den ikke er verdig videre investering», skriver Microsofts Gabe Aul.

Passorddeler
Wi-Fi Sense deler passord med blant annet kontakter på Facebook, Skype og Outlook og det er dette som virket urovekkende på mange.

I og med at du – når alt kommer til alt – deler passordet med alle kontaktene dine, kommer spørsmålet «hvor sikkert er egentlig dette»?

Det er ikke slik at passordet sendes i klartekst til kontaktene dine – det er jo det som skal unngås, men passordet vil lagres i en database hos Microsoft.

Ifølge selskapet skal denne informasjonen være kryptert og sikker, men som ExtremeTech skriver – vi har sett tilfeller der slik informasjon anskaffes av hackere og andre uvedkomne likevel.

I den nyeste testversjon, 14342, er Wi-Fi Sense fjernet. Bruker du en tidligere versjon kan du fortsatt benytte deg av tjenesten.

 

Kilder:
Microsoft,
Winbeta

Annonse
Annonse