Helse var fokuset med Apple Watch.
Helse var fokuset med Apple Watch.

Annonse


Dette er den egentlige grunnen til at Apple lagde Apple Watch

Apples smartklokke feiret nylig sin ettårsdag. Selv om selskapet ikke har avslørt de offisielle tallene, estimeres det med et salgstall mellom 13–15 millioner klokker.

Apple Watch
Det er i og for seg ikke så dårlig for et produkt som av mange oppleves som en flopp, men toeren er kanskje avhengig av dette for å bli en suksess.

Hva var den egentlige årsaken til at Apple lagde Apple Watch?

Før lanseringen i fjor kom det frem at «Apple fikk problemer å finne poenget med Apple Watch», men under et intervju med selskapet, fikk TIME et lite innblikk bak motivasjonen med smartklokken.

Annonse


Helse
Selv om Apple har et høyt fokus på design og mote var de to tingene ikke drivkraften bak det å utvikle en smartklokke. Faktisk var det helserelaterte temaer som sto på agendaen.

I 2004 ble Steve Jobs rammet av kreft i bukspyttkjertelen og før hans død i 2011, brukte han mye tid med leger og helsevesenet. Tilstanden hans påvirket ikke bare ham selv, men også toppledelsen i Apple. Og opplevelsene her var med på å utvikle Apple Watch.

Sunnere kunder
Selskapet ønsket å fullføre Jobs’ mål om å gjøre kundene deres sunnere ved å bruke teknologi som overvåker og sporer helsen.

De kom raskt fremt til at de trengte en mobil enhet til å gjøre dette og konkluderte med at en tradisjonell aktivitetsmåler ikke kunne gjøre det Jobs og de daværende Apple-toppene virkelig ønsket å se. Resultatet var Apple Watch.

Se vår anmeldelse av Apple Watch under:

 

Kilde:
TIME