Microsoft satser stort på AI-en Cortana. Hun er fortsatt ikke tilgjengelig på norsk.
Microsoft satser stort på AI-en Cortana. Hun er fortsatt ikke tilgjengelig på norsk.

Microsoft: – Kunstig intelligens er den viktigste teknologien på planeten

Det snakkes mye om kunstig intelligens, eller «AI», om dagen. For eksempel tror Nick Boström ved Future of Humanity Institute at kunstig intelligens kan utgjøre en stor risiko i fremtiden.

– Kan endre alt
Dog er det andre som har mer mindre pessimistiske med tanke på teknologien. Senest i rekken er Microsofts – selskapet som satser stort på lynmeldingsroboter – Dave Coplin som blant annet spår at kunstig intelligens vil ha en dyp påvirkning på samfunnet.

– Denne teknologien vil for alltid endre på hvordan vi ser på teknologi. Det vil endre hvordan vi relaterer oss til andre. Jeg vil si at den til og med vil endre hvordan vi opplever det å være menneske, uttalte han under en AI-konferanse i London.

Coplin oppfordret også å opptre med varsomhet med tanke på den kunstige intelligensen:

– Vi er nødt til å bestemme oss for om hvorvidt det er de riktige personene som lager disse algoritmene. Hvilken partiskhet kan bli antydet av disse personene, disse selskapene? Dette er ting vi ikke vet noe om. Dette er nytt. Vi snakker om et ukjent territorium, advarte han.

I vannskorpen
Vi befinner oss på et tidlig stadium med den kunstige intelligensen. Selskaper som Apple og Microsoft har satset stort på stemmeassistentene Siri og Cortana, men også Google imponerer med «AlphaGo» som nylig knuste verdenseneren i brettspillet «Go».

Andy Rubin, som regnes som faren av Android, har også snakket varmt om den kunstige intelligensen og uttalte i fjor høst at «kunstig intelligens er den neste plattformen». Facebook-sjef Mark Zuckerberg spår at «AI-er blir bedre enn oss mennesker om fem til ti år».

 

Kilder:
Neowin,
Business Insider