Elon Musk og SpaceX har lykkes nok en gang. Bildet er hentet fra oppskytingen i april.
Elon Musk og SpaceX har lykkes nok en gang. Bildet er hentet fra oppskytingen i april.

Annonse


Nå har SpaceX klart det igjen

For en snau måned lykkes Elon Musk og SpaceX for første gang med å lande en romrakett på en flytende drone. Nå har de gjort det igjen.

En suksess
I dag tidlig norsk tid lykkes selskapet med å lande Falcon 9-raketten på et droneskip til sjøs. Dette er tredje gang de lykkes med å lande en intakt romrakett og andre gang de lykkes med å lande den til havs.

Nå har selskapet med andre ord bevist at de både kan lande Falcon 9 til sjøs og at de kan repetere prosessen, skriver The Verge. Se den første landingen til havs i fantastisk 360-graders video.

Annonse


Beviser at de kan
Tidligere denne uken uttrykte SpaceX skepsis til nok en suksessfull landing. Denne gangen fraktet Falcon 9 med seg en japansk kommunikasjonssatellitt som ble sendt ut til en høy bane rundt jorden. SpaceX uttalte på mandag at raketten ville bli utsatt for ekstreme hastigheter og varme, noe som ville gjøre Falcon 9-landingen lite sannsynlig.

Den førsten gangen de lykkes med å lande en intakt romrakett var i desember i Cape Canaveral, den andre gangen var i april til havs og den tredje var i dag tidlig norsk tid – også til havs.

Under kan du se direktestrømmen i opptak.

 

Kilder:
SpaceX,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse