En slik mobil har du aldri sett maken til

HoloFlex er det nyeste fra Media Lab.
HoloFlex er det nyeste fra Media Lab.

Media Lab ved Queens University har bygget en mobil de HoloFlex.

Fleksibel og holografisk
Det som er spesielt med mobilen er at den både er fleksibel og samtidig har en holografisk skjerm. Kort og godt betyr dette at den kan gi en 3D-følelse.

Mens tradisjonelle skjermer har ett bilde for hvert øye, har HoloFlex-skjermen små linser som sender lyset i flere retninger. Dette skal gjøre det mulig å se 3D-bildet uten for eksempel bruk av 3D-briller.

Annonse

Spennende konsept
HoloFlex er som nevnt over også fleksibel slik at man kan bøye den i ulike retninger. Det interessante her er at man kan styre mobilen ved å bøye den på ulike måter. Dette har vi for så vidt sett tidligere med Microsofts FlexCase som fungerer som et mobildeksel, men også tidligere fra Media Lab med «ReFlex».

Dessverre skortet det litt på oppløsningen. HoloFlex har en skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 piksler, men hver linse på skjermen er på 160 x 104 piksler – noe som ikke er noe å juble for i en moderne smarttelefon. Uansett er det et svært interessant konsept fra Media Lab.

Se en demonstrasjon i videoen under.

 

Kilder:
The Verge,
Media Lab

Annonse
Annonse