Du visste neppe at Apple tjente milliarder av dollar på dette

App Store går så det suser.
App Store går så det suser.

Forrige måned la Apple frem kvartalstallene sine og på tross at de stemte nærmest kronen av det selskapet annonserte i januar, ble tallene tatt dårlig imot av markedet.

Ned, ned, ned
Det mest interessante var at iPhone-salget falt med hele 16 prosent år over år, noe som var en stor årsak til at overskuddet sank med drøyt 22 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

iPad- og Mac-salget – som resten av PC-markedetfalt også med henholdsvis 19 og 12 prosent, men det var én avdeling som faktisk økte omsetningen: tjenester.

Annonse

App Store-suksess
Tjenester i Apple omsatte for nesten 6 milliarder dollar, 5,99 milliarder dollar for å være eksakt, drøyt 48 milliarder kroner – opp 20 prosent fra tilsvarende kvartal i fjor. Det tilsvarer 11,8 prosent av den totale omsetningen og er større enn både iPad (4,41 milliarder dollar) og Mac (5,10 milliarder dollar). Omsetningen for tjenester er faktisk mer enn hele Facebook til sammen.

I tjenester finner vi produkter som iTunes, Apple Pay og App Store og dette er en avdeling som har vokst og vokst de seneste kvartalene. Tall fra App Annie viser at selv om App Store har halvparten så mange nedlastinger som Play Store, omsetter den for det dobbelte.

 

Kilder:
The Verge,
Monday note

Annonse
Annonse