Siri-skaperen lover noe virkelig stort

VIV er Kittlaus‘ neste prosjekt etter at han var med å starte det som i dag er Siri.
VIV er Kittlaus‘ neste prosjekt etter at han var med å starte det som i dag er Siri.

Store selskaper som Microsoft, Apple, Amazon og Google ser ut til å satse stort på digitale assistenter. Det finnes også en ny konkurrent som hevdes å være smartere enn Siri, Cortana og Google Now.

Viv
Dag Kittlaus og Adam Cheyer er de opprinnelige mennene bak Siri, og etter å ha solgt teknologien til Apple har de nå fullt fokus på den kunstige intelligensteknologien kalt «Viv».

Selskapet består i dag av en tredjedel av den opprinnelige staben som jobbet med Siri. Flere av dem skal ha forlatt Apple etter uenigheter vedrørende funksjonaliteten til Siri.

Annonse

Under et intervju med The Washington Post kommer det frem at utviklingen av Viv startet i 2003 og faktisk før de begynte med Siri.

Alexa-likheter
Viv kan gjøre ting som Siri ikke kan og selskapet demonstrerte til The Washington Post hvordan de kan bestille pizza direkte med stemmeassisten uten behovet for å laste ned en ekstra app.

Dette er mulig takket være dyp integrasjon med mange forskjellige apper og Viv skal gjøre mer enn å bare bestille pizza for deg.

Den digitale assistenten kan sammenlignes med Amazons Alexa-plattform som også er dypt integrert med tjenester fra en tredjepart. Viv skal vises frem under Disrupt New York som starter mandag 9. mai og varer til 11. mai.

 

Kilder:
The Washington Post.
9to5Mac

Annonse
Annonse