Google-bilen har ikke vært i så mange ulykker siden juni i fjor

Googles førerløse biler forholder seg for det meste pent på veien.
Googles førerløse biler forholder seg for det meste pent på veien.

De førerløse Google-bilene ruller for fullt rundt i Mountain View i USA.

Førerløse biler
Fra tid til annen publiserer selskapet en tilstandsrapport som viser blant annet hvor langt bilene har kjørt i en viss periode og hvor mange ulykker de har vært i.

I statistikken kommer det frem at Googles biler var involvert i to ulykker i april, og det er det høyeste antallet ulykker i løpet av én måned siden juni i fjor. Begge ulykkene var for så vidt av den mindre sorten, ved et av tilfellene ble bilen så vidt truffet av en annen – og du kan lese gjennomgangen her.

Annonse

Få ulykker
Rapportene viser at de førerløse bilene oppfører seg for det meste pent på veiene, og i slutten av februar dukket det første tilfellet opp der Google-bilen var skyld i en ulykke – Microsoft mener at Kinect kanskje kunne hjulpet bilen å ta en bedre avgjørelse.

Totalt kjørte Google-bilene 107 451 kilometer i løpet av måneden, noe som er det lengste noensinne. En forklaring på det er at flåten økte fra 54 til 57 biler, og den vil fortsette å øke når Chrysler har minibussen sin klar.

Under kan du se en video fra den første turen med Googles førerløse biler fra 2014.

 

Kilder:
Google,
9to5Google

Annonse
Annonse