WhatsApp er igjen tilgjengelig for brasilianske brukere,
WhatsApp er igjen tilgjengelig for brasilianske brukere,

Annonse


Zuckerberg jubler over WhatsApp-oppheving

Tidligere denne uken ble WhatsApp blokkert i Brasil etter en rettskjennelse.

Blokkering opphevet
Etter en anke ble blokkeringen av tjenesten fjernet og over 100 millioner brasilianske brukere fikk igjen tilgang til den populære lynmeldingstjenesten.

«WhatsApp er tilbake på nett igjen i Brasil! Nok en gang har stemmene deres blitt hørt. Takk til samfunnet vårt for å ha løst dette», skriver Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

Samtidig skriver han at det er skummelt at alle i Brasil kan bli nektet sin frihet til å kommunisere på den måten de ønsker i et demokrati.

Annonse
«Du og vennene dine kan hjelpe til for å sørge for at dette aldri skjer igjen, og jeg håper du blir involvert», skriver han og oppfordrer innbyggerne til å stå opp mot den brasilianske kongressen og støtte et nytt lovforslag som hindrer myndighetene å blokkere tjenester som WhatsApp.

Les også: Facebook-sjef pågrepet i Brasil.

72 timer
Årsaken til blokkeringen gjelder en tvist om kryptert informasjon. Dommeren Marcel Motalvao beordret WhatsApp til å overlevere samtalehistorikk relatert til en narkotikaetterforskning, men WhatsApp argumenterte for at de ikke kan få tilgang til samtalene i dekryptert form.

Dermed ble landets teleoperatører bedt om å stenge tilgangen i 72 timer, men blokkeringen ble fjernet under et døgn etter.

 

Kilder:
TechCrunch 1, 2,
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse