Bekrefter Googles store TV-planer

Bloomberg bekrefter at Alphabets TV-tjeneste lanseres neste år.
Bloomberg bekrefter at Alphabets TV-tjeneste lanseres neste år.

Samtidig som Hollywood er redde for Popcorn Time på TV-bokser, angriper Alphabet fra en annen vinkel: YouTube.

Kommer i 2017
Det er pålitelige Bloomberg som melder at søke- og annonsegiganten Alphabet skal lansere nett-TV neste år. Man skal kunne velge kanalpakker og betale for det som en vanlig abonnements-tjeneste. Prosjektet er det viktigste hos Alphabeth/Google akkurat nå. Bloomberg melder at giganten allerede har overhalt serverparken for å kunne servere mye mer video.

Spørsmålet er om tilbudet også kommer til Norge. YouTube Red er som kjent kun tilgjengelig i USA.

Annonse

Det ferske ryktet kommer samtidig som Hulu bekrefter at de skal lansere samme type tjeneste neste år.

Det er også mulig at kanalpakkene blir inndelt i temaer. Selskapet har planlagt tjenesten helt siden 2012. Det er tradisjon når underholdningsbransjen møter teknologibransjen at ting tar ekstra lang tid grunnet et kronglete lisenslovverk.

 

Kilder:
Bloomberg
Cnet

Annonse
Annonse