Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Daniel Carlmans Manomotion er med på Nordic Innovation House sitt TINC-program. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Teamet hans pønsker på noe veldig smart – du trenger hverken ny mobil eller PC

Silicon Valley (ITavisen): Nå må de bare overbevise resten av kloden.

Silicon Valley (ITavisen:) Serie-gründer Daniel Carlman er sjef for Manomotion, et selskap som ønsker å forvandle alle enheter med et kamera slik at du kan styre dem uten å røre skjermen.

– Vi er mer fleksible enn konkurrentene
Det er ikke ny teknologi å lage en programvare som er i stand til å registrere fingergester ved hjelp av 2D- og 3D-kameraer, men Manomotion skryter av at de har kommet lengst.

– Seks år har vi brukt på å utvikle programvaren. Selve selskapet sprang ut fra KTH Innovation, Sveriges ledende ingenøruniversitet. Vi er i Silicon Valley for å søke partnerskap, kunder og kapital før neste ekspajonsfase, forklarer Carlman oss.

Manomotion består av personer fra hele verden: Kina, Iran, Etiopia, Chile, Spania og Sverige.

Krever ikke ekstra maskinvare
Deres største fordel er nemlig at man ikke trenger spesialdesignet-maskinvare, som er en nødvendighet for blant annet for Leap Motion, en liten brikke man plasserer under skjermen og som fanger opp hånd- og ledd-bevegelser (for øvrig er programvaren til den samme enheten kraftig oppgradert – vi anbefaler å prøve).

Styrken ligger i at dette er programvare som ikke er avhengig av spesial-maskinvare.
Styrken ligger i at dette er programvare som ikke er avhengig av spesial-maskinvare.

Enorme muligheter
Selskapet er i samtaler med giganter som Samsung og HTC – de ønsker selvsagt at de store OEM-ene skal implementere deres programvare. De har allerede fått tilgang til, og lekt seg med Samsung og HTC-prototyper, men ønsker samtidig å holde sine kort tett til brystet i frykt for å røpe hemmeligheter.

Men OEM-prosjekter er svært langdryge affærer som ikke helt går hånd i hånd med kjappe startups – derfor er en SDK-pakke som hvem som helst kan laste ned for å implementere gest-støtte i sine mobil-apper og programmer kun noen uker unna lansering.

Manomotion ønsker å bygge et samfunn rundt dette, og utviklerpakken blir derfor gratis, men kun om appen er gratis – om appen er av kommersiell art må utvikleren betale lisens. De satser altså på en «freemium»-modell.

Programvare er nøkkelen til nye opplevelser
– Styrken er at man ikke behøver 3D-kamera eller oppgradert maskinvare. Manomotion fungerer med et hvilket som helst webkamera eller mobil-kamera. Det selges 5 milliarder enheter hvert eneste år med webkameraer, så det er klart at potensialet er enormt, forklarer Carlman til oss under en lunsj Palo Alto.

Krever dette en del av batteriet? Uten tvil, men Carlman skryter av at teknologien deres er godt optimalisert – for å sammenligne bruker den omtrent like mye batterikraft som et 3D-mobil-spill.

Det er flerfoldige bruksområder for teknologien, men Manomotion som er et lite selskap med under 10 ansatte, fokuserer seg inn på mobiler, 3D-spill, VR og AR.

Manomotion er ikke avhengig av spesial-maskinvare, og hevder derfor de står langt sterkere enn konkurrentene.
Manomotion er ikke avhengig av spesial-maskinvare, og hevder derfor de står langt sterkere enn konkurrentene.

 

 

Det neste store etter fler-berøring? Det håper Manomotion å være med på.
Det neste store etter fler-berøring? Det håper Manomotion å være med på.
Stikkord: manomotion, Silicon Valley, vr