Et nytt lovforslag vekker oppsikt i USA.

Annonse


Snart kan FBI hacke millioner av enheter

Samtidig som den amerikanske kongressen har godkjent et lovforslag som beskytter personlige friheter og begrenser myndighetenes muligheter til å snoke i folkets e-poster, har landets høyesterett foretatt et valg som virkelig utvider FBIs hackemuligheter.

Ransakelsesordre
Nå kan dommere gi ransakelsesordrer til hvilken som helst PC – også utenfor deres jurisdiksjon. Flere teknologiselskaper er ikke overraskende imot denne avgjørelsen og uttaler at det gir FBI og andre byråer mer makt og gjør at de kan hacke seg inn på et nettverk basert på kun én ransakelsesordre.

Ifølge personverngrupperinger går dette imot landets rettigheter mot urettmessig søk og beslag garantert av den amerikanske grunnloven.

Les også: FBI vil ikkje avsløre noe.

Annonse


Må godkjennes
Det amerikanske justisdepartementet forsøker å tone ned betydningen av avgjørelsen til Supreme Court og omtaler det som en mindre modifisering av den nåværende loven.

Kongressen må først gå gjennom lovforslaget før det blir godkjent, men det er forventet at det blir godkjent uten større modifikasjoner, skriver Reuters.

Les også: Slik vil de gjøre e-posten din mer sikker.

 

Kilde:
Reuters