Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft forsker på DNA-lagring. (Ill.: ITavisen)

DNA-lagring er det neste fra Microsoft

Dette er virkelig futuristisk.

Hvis Microsofts samarbeid med det amerikanske selskapet Twist Bioscience blir en suksess, kan du i fremtiden lagre data i en eller annen DNA-form.

Først skyen, så …
Planen til selskapene er å finne et alternativ til de nåværende lagringsmediene og samarbeidet innebærer at Microsoft kjøper ti millioner DNA-strenger fra Twist Bioscience.

«Kort fortalt er tanken at vi etter hvert skal kunne lagre data med hjelp av syntetiske molekyler – ikke helt ulike de som utgjør menneskekroppens genetiske kode», forklarer IDG Sverige.

Les også: Denne lagrer 8TB og trenger ikke strøm – lader og lagrer med USB 3.1.

Syntetisk DNA-lagring
Twist Bioscience hevder at ett gram syntetisk DNA gir plass til 1000 milliarder GB med data og lagringen skal holde i flere tusen år. Betydelig lenger enn hva de nåværende harddiskene klarer.

«DNA er et lovende lagringsmedium, ettersom det har en kjent hylletid på flere tusen år, og tilbyr et permanent lagringsformat og kan leses bevisst noe som senker kostnadene», uttaler toppsjef, Emily M. Leproust, i Twist Bioscience.

Les også: Microsoft mener amerikanske myndigheter hindrer dem i å varsle om overvåking.

En lovende start
Dataarkitekten Doug Carmean i Microsoft forteller at selv om de tidlige testene viser at 100 prosent av informasjon ble suksessfullt lagret på og hentet ut fra DNA-et, er det mye som gjenstår før forskningen er komplett.

«Vi er fortsatt årevis unna et kommersielt tilgjengelig produkt, men våre tidligere tester med Twist Bioscience demonstrerer at vi kan betydelig kan forbedre tettheten og varigheten til lagret data i fremtiden», uttalte han.

 

Kilder:
Twist Bioscience,
IDG

Stikkord: datalagring, Microsoft