Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Intel håper at USB-C skal bli alt mulig-kabelen. (Ill.: Intel)

Intel ønsker også å fjerne hodetelefonutgangen

Slik skal den erstattes.

Det var nok flere som rynket på nesen da de første ryktene om at Apple planlegger å kvitte seg med hodetelefonutgangen, dukket opp.

Intel vil erstatte den
Nå virker det som at IT-giganten Intel slår følge med iPhone-produsenten. I et blogginnlegg skriver Intel blant annet om hvordan de kan «fjerne 3,5 mm-lydkontakten fra lydkilder».

I stedet ønsker de å erstatte den med den fleksible USB-C-kontakten. Dette skal kunne gi nye funksjoner til hodesett og skal gjøre det enklere å koble flerkanals lydutstyr til ulike enheter.

Slik forklarer Intel USB-C Audio.
Slik forklarer Intel USB-C Audio.

Les også: Dette er iPhone 7-bildet som skremmer alle iPhone-fans.

iPhone 7
I november dukket de første ryktene om Apples dropping av 3,5 mm lydutgangen opp – en sak som har blitt kommentert nærmere 600 ganger på ITavisen.

Ifølge Macotakaras kilder har Apple planer om å ta drepen på 3,5 mm-utgangen på neste års iPhone. Dette for å gjøre iPhone 7 tynnere.

De siste årene har ikke Apple slanket, men faktisk gjort iPhone 6s og 6s Plus feitere for å få plass til 3D Touch-panelet.

Derfor er Apples plan for å slanke sjuern med minst 1 mm. ved å fjerne verdens mest brukte lyd-inngang: 3,5 mm.-inngangen.

Er det på tide med et utskifte av 3,5 mm lydkontakten?

 

Kilder:
The Verge,
AnandTech

Stikkord: intel, USBC