Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Spotify-passord skal være lekket på nett, men strømmetjenesten nekter for at de er blitt hacket. (Ill.: Spotify)

«Spotify-passord på ville veier»

– Vi er ikke blitt hacket, svarer Spotify.

Ifølge rapporter fra TechCrunch har hundrevis av Spotify-informasjon, som e-post, brukernavn, passord, kontotyper og andre detaljer, dukket opp på nettsiden Pastebin.

Oppdatert 26.4 klokken 17.25:

«Spotify har ikke blitt hacket og brukernes informasjon er sikker. Vi følger nøye med på Pastebin og liknende hjemmesider. Når vi oppdager at informasjon rundt Spotify og våre brukere dukker opp i disse sammenhenger, utfører vi en undersøkelse for å bedømme at informasjonen faktisk stemmer. Deretter oppfordrer vi samtlige av våre bruker hvis informasjon kan ha blitt påvirket om å bytte passord», skriver Sofie Grant, kommunikasjonssjef i Nord-Europa.

Informasjon lekket
TechCrunch har tatt kontakt med en håndfull av ofrene via e-post og de har bekreftet at disse Spotify-kontoene ble angrepet for kun dager siden.

Spotify på sin side uttaler at «de ikke er blitt hacket» og at «brukerinformasjonen er sikker». Dermed er det uklart hvordan disse kontoene ble anskaffet ettersom de er spesifikke til Spotify og ikke noen tilfeldige opplysninger.

Spotify nekter
I tillegg til å omfatte informasjon som kontotype, omfatter også Pastebin-innlegget også data på når abonnementet autofornyes og hvilket land kontoen ble opprettet i. Kontoene er ikke bare begrenset til USA.

Personene som TechCrunch har vært i kontakt med, forteller at de oppdaget angrepet på flere måter. En forteller at det er blitt lagt til ny musikk i samlingen mens en annen forteller at det plutselig dukket opp musikk i «nylig spilte sanger».

Det er usikkert å si om Spotify faktisk er blitt hacket, ettersom selskapet nekter, men TechCrunch virker bestemt på at det skal ha vært en eller annen form for sikkerhetsbrudd.

Det er kanskje lurt å oppdatere passordet sitt, sånn for sikkerhets skyld.

 

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: sikkerhet, spotify