Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med denne eposten prøver svindlere å karre til seg norske pass. (Ill.: ITavisen)

Slik prøver de å stjele norske pass – denne eposten er ikke fra Skatteetaten

Nytt og veldig frekt svindelforsøk.

Det er vår og tid for skatteoppgjør.

Ønsker passkopi
Det vet selvsagt nett-kriminelle som nå setter ressursene inn på å lure fra nordmenn en av sine viktigste dokument: passet. ITavisen har blitt tipset av en leser som fikk en svært så frekk svindel-epost.

Det som gjør denne ekstra farlig er mer eller mindre korrekt formatering og norsk språk – logoen til Skatteetaten er godt synlig, og i enden  av brevet har svindlerne lagt til «© Skatteetaten» for å få det til å se ut så offisielt som mulig.

Skatteetaten vil aldri be om kopi av pass, førerkort eller andre personsensitiv informasjon via e-post. All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitiv opplysninger skjer innlogget via Altinn, forklarer Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver hos Skatteetaten til DN.no.

Denne farlige phishing-eposten sendes nå til nordmenn.
Denne farlige phishing-eposten sendes nå til nordmenn.
Stikkord: personvern, scam