iBookstore og iTunes Movies er ikke lenger tilgjengelig for selskapets kunder i Kina.
iBookstore og iTunes Movies er ikke lenger tilgjengelig for selskapets kunder i Kina.

Annonse


Flere Apple-tjenester blokkeres nå i Kina

Apple kan ikke lenger selge e-bøker og filmer i Kina etter at myndighetene etter sigende har bestemt at tilgang til tjenestene skal stenges.

Kort tid etter oppstart
Det er The Verge som melder om at Kinas «State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television of the People’s Republic of China» eller SAPPRFT har bestemt at tilgangen til de populære tjenstene skal stenges.

Første rapporter for en uke siden
Det var Apple Insider som først rapporterte om dette i forrige uke og kunne da fortelle at iBookstore og iTunes Movies ikke kunne nås fra fastland Kina.

Apple Music lever enda
Apple Music derimot skal fungere uten noen problemer, enn så lenge.

Annonse


I en sjelden kommentar sier en talsmann, eller kvinne, til New York Times at «Vi håper å gjøre bøker og filmer tilgjengelig igjen for våre kunder i Kina så hurtig som mulig.»

Ikke optimalt for Apple
Apple regner Kina som et av de markedene der de definitivt har størst potensiale for vekst, og har bruk lang tid på å navigere landets lovgivning for å kunne selge sine tjenester der. Og det er kun 2 måneder siden de lanserte Apple Pay der.

Noen detaljer om hvorfor disse er stengt foreligger ikke enda, men man kan gjette seg til at det er innhold på disse tjenestene som myndighetene i Kina ikke ser på med blide øyne.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse