Opera kommer med ny og for mange etterlengtet funksjonalitet.
Opera kommer med ny og for mange etterlengtet funksjonalitet.

Annonse


Ny versjon av Opera åpner for amerikansk Netflix og har innebygget «ad-block»

Idag avduker Opera gratis VPN for alle sine brukere.

Ubegrenset mengde data
I den siste utvikler-versjonen av nettleseren introduserer Opera innebygget VPN som den første av de store nettleserene på markedet. Chrome og Firefox har hatt mulighet for samme funksjonalitet, men det har da vært som en utvidelse, og ikke innebygget funksjonalitet.

I tillegg har disse ofte vært begrenset enten ved at man må betale for de, eller at de har hatt en grense på hvor mye data du kan kjøre gjennom tjenesten.

VPN – Virtual Private Network
Et VPN krypterer trafikken din og beskytter deg når du er på nettverk du ikke stoler på, som offentlige trådløse soner. I følge pressemeldingen til selskapet så skal tjenesten også la deg få tilgang til innhold som begrenses med såkalt «geo-blocking», altså hvor du ikke kan se innhold på for eksempel amerikanske Netflix.

Annonse


Fokus på personvern
– Alle fortjener å være beskyttet online om de ønsker det. Ved å legge til en gratis, ubegrenset VPN-tjeneste direkte i nettleseren, så er det ikke behov for en nedlastning eller utvidelse fra en ukjent tredjepart. Så, idag får våre Opera brukere en hendig måte å styrke sitt personvern på nett i tillegg til enklere tilgang til sitt favoritt innhold uansett hvor de er, sier Krystian Kolondra, SVP hos Opera i pressemeldingen.

Gjemmer IP’en din
Som et vanlig VPN vil Opera erstatte din IP med en virtuell adresse, dette gjør det vanskeligere for sider å spore deg og identifisere din maskin. Det som er viktig å merke seg, er at i motsetning til en tradisjonell VPN-løsning så er det kun trafikken i nettleseren din som beskyttes av dette VPN’et.

Det fungerer
Undertegnede har hatt muligheten til å leke seg med funksjonaliteten en kort stund og det funker, i tillegg til å låse opp tilgang til Netflix i flere regioner så endres IP og trafikken din krypteres med en 256 bit kryptering.

Tre regioner tilgjengelig
I utvikler-versjonen av nettleseren vil brukere kunne velge mellom tre ulike lokasjoner, USA, Canada og Tyskland, i følge selskapet vil flere lokasjoner bli tilgjengelig når funksjonaliteten implementeres i den stabile versjonen.

Ad-block
I tillegg til fokusere på sine brukeres personvern på nettet ved å introdusere VPN så har også Opera implementert ad-block som innebygget funksjon i sin nettleser. Dette kom i forrige utvikler-versjon og er ikke implementert i den stabile versjonen enda som ble lansert tidlig i mars i år.

Enkelt å bruke
Det er svært enkelt å bruke VPN funksjonen i Opera, for å aktivere funksjonaliteten går du inn i «O» menyen, velger Settings / Preferences på Mac og velger «Privacy and Security», der slår du på VPN. Et ikon kommer opp i adressefeltet som lar deg velge lokasjon, og se om din egentlig IP vises og se hvor data du har sendt via VPN serverene.

Du kan laste ned siste versjon av Opera Developer her.

Se video som introduserer ad-block funksjonen her:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse