Mega-grunder Kit Dotcom advarer mot å bruke tjenesten.
Mega-grunder Kit Dotcom advarer mot å bruke tjenesten.

Annonse


Dotcom advarer alle som bruker Mega: – Ta backup av filene dine nå!

Mega ble riktignok startet av Kim Dotcom i 2013, men siden den gang har han mistet kontrollen grunnet blokkering av blant annet Paypal.

Eies av kriminell?
Nå er det blant annet kinesiske Bill Liu som har eierinteresser i selskapet, og det er ikke en god ting skal vi tro Dotcom og myndighetene. Liu er av alle ting nummer fem på listen over de mest ettersøkte forbryterne i landet, hevder New Zealands statsminister John Key ifølge New Zealand Herald.

Det får Dotcom til å rope varsku – nå ber han alle om å sikre filene sine om de bruker Mega som backup-verktøy. Ikke bare fordi han ikke stoler på Liu, men også fordi tjenesten har vært uten kredittkort-betalingsstøtte i 2 år.

– Lufta begynner å bli tynn. Ta backup, er derfor Dotcoms råd på Twitter.

Annonse


Mega svarer kritikken
Stephen Hall, Mega-sjef, hevder selskapet ikke har problemer (uthevingen er vår):

«Mega har signifikant med pengestøtte og støtte fra investorer, så vår økonomiske situasjonen er på ingen måte farlig. Dotcoms kommentarer stemmer ikke overrens med virkeligheten, og motivet er ukjent», hevder Hall ovenfor TorrentFreak.

Hall innrømmer at Liu har eierinteresser, men at han ikke på noen som helst måte bestemmer i selskapet:

«Mega fortsetter å oppleve kraftig vekst, noe som illustrerer at den globale anerkjennelsen til tjenesten er god. Mr. Liu eier aksjer, men har hverken styrerett eller posisjon i styret, så han styrer definitivt ikke Mega.»

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse