Fortune omtaler Mark Zuckerbergs oppkjøp av Instagram som et av de smarteste noensinne.

Annonse


Dette var hans smarteste kjøp noensinne

Det var mange som rynket på nesen da Facebook i 2012 la 1 milliard dollar på bordet for Instagram, som på den tiden ikke tjente penger.

Ellevill økning
Da Instagram ble kjøpt opp hadde de 30 millioner brukere, i dag er tallet på 400 millioner brukere.

«Fire å senere, er det ganske tydelig: Med 1 milliard dollar var Instagram et røverkjøp og et av de smarteste kjøpene noensinne i forbrukerelektronikk», skriver Fortunes Victor Luckerson.

Les også: Zuckerberg har avslørt hva Facebook skal gjøre de neste 10 årene.

Annonse


Håper å runde milliarden
Facebook håper nå at Instagram skal bli den fjerde businessen deres som når 1 milliard brukere. Fra før har de Facebook, WhatsApp (som også er et oppkjøp) og Messenger.

Og om den ikke skulle nå like stor popularitet som de andre tjenestene, er det fortsatt en av de mest innbringende for selskapet. Etter å ha rullet ut nye og tilpassede annonser, skal omsetningen ha skutt i været.

Dominerende på mobil
Analytikerne i Credit Suisse estimerer med at Instagram omsatte for 570 millioner dollar i løpet av årets første kvartal, noe som er nesten 10 prosent av Facebooks anslåtte omsetningen i løpet av perioden.

Da Facebook kjøpte Instagram i 2012, tjente de svært lite på mobilplattformen. Ved å kjøpe den sosiale bildedelingstjenesten viste de for alvor at de var seriøse når det kom til det mobile økosystemet.

 

Kilde:
Fortune

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse