Blackberry skal ha hjulpet det kanadiske politiet.

Annonse


– Teknologiselskaper må hjelpe myndighetene med «fornuftige» forespørsler

Forrige uke skrev Motherboard at det kanadiske politiet har hatt tilgang til BlackBerrys «masternøkkel» siden 2010.

Politihjelp
Det kanadiske politiet har i perioden frem til nå dekryptert over én million sikre meldinger sendt med BlackBerry-enheter.

Selskapets toppsjef, John Chen, ønsker ikke å bekrefte om de har gitt krypteringsnøkkelen til politiet eller ei, men bekrefter at de «står på sine prinsipper om lovlig tilgang».

Tidligere har Chan uttalt blant annet at «vi har lenge vært tydelige på vårt standpunkt med at teknologiselskaper som gode borgere skal etterkomme fornuftige forespørsler om lovlig tilgang» og «jeg har tidligere uttalt at vi absolutt befinner oss på et mørkt sted når selskaper sette ryktet sitt høyere enn det felles beste».

Annonse


Les alt om FBiOS her.

Apple og FBI
Dette er en sterk kontrast til Apples ytringer i den mye omtalte saken mot FBI der førstnevnte virkelig satt seg på bakbena og uttalte at det er «en trussel mot sikkerheten».

Ifølge rapportene fra Motherboard har Royal Canadian Mounted Police (RMCP) fått tilgang til krypteringsnøkkelen for Blackberrys PIN-til-PIN-meldingsprotokoll.

RCMP skal, ifølge Motherboard, ha brukt nøkkelen for å hente ut informasjon som en del av operasjonen «Project Clemenza» der de etterforsket et gjengrelatert mord.

Hva tenker du? Er du enig i Chens uttalelser?

 

Kilder:
Blackberry,
Motherboard,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse