Fordi Apple designer program- og maskinvaren, så er sikkerheten bakt dypt inn i begge deler, og samarbeider om oppgaven.
Fordi Apple designer program- og maskinvaren, så er sikkerheten bakt dypt inn i begge deler, og samarbeider om oppgaven.

Annonse


Hvor mange ganger tror du en iPhone-eier låser opp mobilen?

Å balansere sikkerhet og brukervennlighet er viktig for Apple. Det kom frem under en sikkerhetsbriefing for journalister fredag forrige uke.

Les vår test av iPhone SE.

Snittet er 80 ganger hver eneste dag
Touch ID er selvsagt et viktig hjelpemiddel for å sikre iPad og iPhone-enheter fra å bli tuklet med (Touch ID er nå så kjapp at man ofte ikke rekker å se hva klokka er før den sender brukeren til hjemskjermen – et snodig teknisk brukervennlighets-dilemma man ikke så ofte står ovenfor. Derfor er det også noen som ikke synes det er så kjipt at iPad mini 4 og iPhone SE ikke har nyeste Touch ID).

Snittet for hvor mange ganger i løpet av en dag en iPhone-bruker låser opp mobilen? 80 ganger. Av de Apple-kundene som har en iPhone med Touch ID, bruker 89 prosent fingerleseren, ifølge Apple.

Annonse


Techpinions egen spørreundersøkelse avslørte at 85 prosent bruker Touch ID eller en pin-kode for å logge på iOS-produktet sitt.

Krypterer hver eneste fil
Techpionions er imponerte over hvor god iOS-sikkerheten er, blant annet takket være Apples «Secure Enclave»-CPU (Apple A7 og nyere), og hvordan programvaren og maskinvaren er tett integrert for å sikre optimal sikkerhet:

«Jeg visste iPhones er sikre produkter, men jeg visste ikke nøyaktig hvor sikkert. Det kan ikke overdrives hvor viktige Apples spesial-designede brikker er for sikkerheten i iOS-produkter. En Mac, for eksempel, kjører programvare designet av Apple, men bruker CPU-er og GPU-er fra Intel, AMD og Nvidia. Apple har sikret maskinene med filsystem-kryptering, men med A-brikkene som er spesialproduserte, så er «Secure Enclave»-CPU-en og iOS i stand til å kryptere hver eneste fil på iOS-enheten, ikke bare filsystemet.»

Du kan lese mer om Apples iOS-sikkerhetsplattform hos Apple (PDF).

Slik er iOS-sikkerheten bygget opp.
Slik er iOS-sikkerheten bygget opp.

 

Kilde:
Techpinions

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse