Zapata Racings nyeste farkost er Flyaboard Air.

Annonse


Dette er faktisk ikke filmtriks

Forrige uke dukket det opp en video av en mann i luften på et hoverboard. Senere samme uke ble det bekreftet av videoen faktisk er ekte.

Flyboard Air
Det er den franske entreprenøren og våghalsen Franky Zapata, tidligere er kjent for det vanndrevne Flyboard, som står bak den nye hoverboardet Flyboard Air.

Det er drevet av flydrivstoff som befinner seg i sekken festet til føreren. I et intervju med The Verge, sammenligner Zapata det med en camelback (drikkesekk, journ.amn) bare at den er fylt med bensin.

Fire motorer
Zapata og resten av gjengen i Zapata Racing har utviklet en egen spesiell algoritme for stabilisering av farkosten. Hver motor, det er fire av dem, kan individuelt bli manipulert for å endre vinkel og skyvekraft (thrust). Flyboard Air er også tilpasset slik at den kan fly med kun tre motorer, hvis en av dem svikter.

Annonse


For øyeblikket har gjengen ingen planer om å kommersialisere Flyboard Air, men Zapata avslører til The Verge at man trenger rundt 50–100 timer med erfaring fra den vanndrevne Flyboard før man i det hele tatt tenker på å prøve Air-utgaven.

Videoen ser du under.

 

Kilder:
The Verge,
Techno Buffalo

Annonse