Apple snakker ut om levetiden til sine produkter.
Apple snakker ut om levetiden til sine produkter.

Annonse


Apple: – Så lenge varer produktene våre

Hvor lenge våre telefoner, datamaskiner og nettbrett varer er veldig bundet opp mot bruk, men de som sitter på de beste tallene er nok produsentene selv. Nå forteller Apple litt om sine.

Så lenge varer våre enheter
For OS X og tvOS enheter (eksempelvis MacBook eller AppleTV) så er estimatet på omtrent fire år, mens en iOS eller watchOS enhet har en estimert levetid på 3 år. Dette er i følge Apple sine egne uttalelser på sine miljøsider.

På den annen side så er hvor lenge hver enhet lever og hvor lenge den faktisk kan brukes to forskjellige ting, bare fordi den kan skrus på betyr ikke nødvendigvis at den er brukbar.

De vanligste dødsfellene
Etter at enheten har overlevd de vanligste dødsfellene som vann, fall og planlagt foreldelse fra produsenten så fortsetter mange å leve i årevis etter at man skulle tro de ikke lenger skulle være brukbare.

Annonse


Eksempelvis skrives denne saken på en Macbook Air fra 2011, som også er undertegnedes primære maskin i det daglige. Ellers i husholdningen så er det maskinvare (maskiner og skjermer) fra tidlig 2000-tallet i daglig bruk. Den eldste smartelefonen er en Samsung Note (ja, første generasjon) som brukes daglig.

The upgrade gap, «oppgraderingsgapet»
Det har blitt økende interesse i dette fenomenet de siste årene etter at flere selskaper opplever at salgstallene går ned.

Mye av grunnen til dette er at forbrukere ikke oppgraderer i samme hastighet som før, og flere velger å stå over en eller flere generasjoner.

Kun små forbedringer
Om vi ser på de siste innovasjonene fra selskaper som Apple, LG og Samsung er det kun små forbedringer fra forrige generasjon som er kommet så langt, raskere CPU, mer eller mindre minne, og høyere oppløsning eller et bedre kamera.

Apple har tatt denne lenger med sin SE modell som henter design fra flere år tilbake og putter ny innmat inn.

Hvor lenge varer dine enheter før en oppgradering er nødvendig?

Kjører du på med det nyeste eller holder du ut så mange iterasjoner som mulig før du går til innkjøp, la oss høre fra deg i kommentarene.

Kilde:
Apple via Cult of Mac

Annonse