Google og deres moderselskap er under konstant juridisk bombardement.
Google og deres moderselskap er under konstant juridisk bombardement.

Annonse


Alphabet risikerer milliard-bøter for forhåndsinstallerte Android-apper

Mens selskapet risikerer milliard-bøter flere steder i verden, blant annet for å utnytte sin markedsposisjon, så har EU nå satt ned en granskning av Alphabet.

Endret søkeord
I India har selskapet blitt gransket for å utnytte sin posisjon etter at de ble avslørt i å endre søkeord for å rette brukere mot sine egne tjenester, om de blir funnet skyldig i dette kan et koste dem i nærheten av 50 milliarder kroner.

Tredjepartsprogramvare
Mot slutten av 2015 så risikerte Alphabet også bøter i Russland for å bruke markedsmakten sin til å nekte installasjon av Yandex og andre tredjeparter, i denne saken risikerer de å måtte betale 15 prosent av omsetningen sin i det russiske markedet.

En avgjørelse i denne saken var ventet i forrige uke, men ble nylig utsatt til 11.mai 2016.

Annonse


EUs konkurransetilsyn
Det siste skuddet på stammen, eller spiker i kisten, er at Google igjen er under kraftig skyts, denne gangen fra EUs konkurransetilsyn. Tilsynet ser på deres praksis med å pakke sine egne applikasjoner med bekymring.

De fleste Android enheter kommer med apper som Gmail og Maps.

Om de finnes skyldig så kan Google måtte betale hele ti prosent av selskapets samlede årlige omsetning som i Alphabets tilfelle er rimelig voksne 600 milliarder kroner.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse