Microsoft skriver om at 64-bit OS er på vei til våre mobiler.
Microsoft skriver om at 64-bit OS er på vei til våre mobiler.

Annonse


Avslørt: Windows 10 Mobile 64bit er underveis, kanskje

Informasjonen kom frem i en artikkel Microsoft publiserte for å hedre Dave Cutler, en utvikler med over fem tiårs fartstid i selskapet.

Computer History Museum
Cutler har vært med på å utforme mange av selskapets mest ikoniske produkter, og hans bidrag og fartstid vil bli markert med hans stipendiat på Computer History Museum som gjøres offisielt denne helgen.

I artikkelen til Microsoft så finner man denne passasjen som NeoWin altså mener avslører at Windows 10 Mobile 64-bit er i kjømda:

«Cutler sluttet som leder for NT-prosjektet i 1996, men fortsatte å lede kjerne-utviklingen frem til 2006. I mars 2005 fullførte han en av hans «mest gledelige deler av arbeidet» i Microsoft, mens de samarbeidet med AMD, var han med å utvikle AMDs 64bit arkitektur (64-bits utvidelser til 32-bits x86-arkitektur) og ledet arbeidet med å utvikle de to første x64 64-bits Windows-systemer (arbeidsstasjon og server). På samme tid spurte noen hvorfor Microsoft utviklet et 64-bit system; i dag er de fleste datamaskiner 64-bits systemer og selv våre telefoner vil snart ha et 64-bit operativsystem (journ.anm).» (ITavisens oversettelse)

Annonse


Nye muligheter
64-bit støtte på Windows 10 Mobile vil åpne opp for en del nye funksjoner og egenskaper, i tillegg til å åpne opp på applikasjonssiden vil det også tillate enheter med mer enn 4G RAM som igjen kan være med å drive frem mer bruk av selskapets Contiuum-funksjon.

Det har også tidligere vært hintet om at Microsoft ville støtte ARM64 i Windows10 Mobile. ARM64 er 64-bit arkitekturen som ARM støttet i 808,810 og 820.

Microsoft har ikke sluppet noen offisiell informasjon om en ny 64-bit versjon av operativsystemet.

 

Kilde:
Microsoft via NeoWin

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse