Apple kutter støtten for QuickTime for Windows.

Annonse


Slett QuickTime, Apple har ikke tenkt å tette sikkerhetshullet

The Department of Homeland Security’s U.S. Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) sendte i går ut en melding der de anbefaler Windows-brukerne å avinstallere QuickTime.

Tetter ikke
Årsaken skal være at det er funnet nye svakheter i medieavspilleren som Apple ikke planlegger å fikse.

«PC-er som kjører QuickTime for Windows vil fortsette å fungere etter at støtten forsvinner. Men ustøttet programvare kan øke faren for virus eller andre sikkerhetstrusler. Potensielle negative konsekvenser inkluderer tap av konfidensialitet, integritet eller tilgjengelighet av informasjon, samt skade på systemressurser. Det eneste tiltaket er å avinstallere QuickTime for Windows», skriver US-CERT i advarselen.

Advarer
Anbefalingen fra US-CERT kommer etter en rapport fra Trend Micro som viser Apples planer om å avvikle programvaren, noe som betyr at det vil bli slutt på sikkerhetsoppdateringer.

Annonse


Samtidig er det funnet to nye, kritiske svakheter som rammer QuickTime for Windows. Med tanke på at Apple ikke har planlagt flere oppdateringer, er den eneste muligheten å forsvare seg mot sikkerhetstrusselen, å avinstallere programvaren.

Apple har publisert et støttedokument for dem som planlegger å avinstallere QuickTime.

 

Kilder:
MacRumors,
Trend Micro