Betalte søk i App Store kan bli en realitet. Avbildet: App Store til iPad.
Betalte søk i App Store kan bli en realitet. Avbildet: App Store til iPad.

Annonse


Apple kan komme til å gjøre en App Store-endring du kanskje ikke vil like

Det er Bloomberg som nå kan avsløre at Apple har planer om å gjøre App Store bedre, men det er også endringer der ikke alle vil sette pris på.

Les også: Endelig skal Apple la deg fjerne appene du ikke bruker.

Reklame-søk
De ønsker nemlig å tjene penger på søkeresultatene. Om et stort spillselskap som EA ønsker å promotere sitt nye storspill er planen at de betaler Apple for at spillet skal dukke opp hyppigere i App Store-søk (f.eks. ved et bredt søk på «Star Wars»).

Teamet består av tidligere iAD-folk, inkludert sjef for nevnte markedsføringsprodukt, Todd Teresi. De skal være 100 stykker allerede.

Annonse


Forbedringer også
Hvordan dette potensielt vil gå utover mindre indie-utviklere er et interessant spørsmål. Apple prøvde å forbedre søke-algoritmen i fjor, men det rapporteres fortsatt om at den kan forbedres. Vi håper de gjør forbedringer her også.

Bloomberg nevner faktisk at en større overhaling av hvordan man blar i App Store skal vurderes, men det foreligger i skrivende stund ingen detaljer – ikke så rart med tanke på at dette teamet er ferskt.

«Om jeg ønsket meg sponset søk hadde jeg kjøpte en Android», erklærer en 9to5mac-leser, og sikter til reklamen i søkeresultatene på Play Store.

Hva mener du?

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse