Nå runder Chrome versjon 50

Google Chrome runder versjon 50 på skrivebordet. Oppdatering til mobilversjonene kommer.

Hvis du sverger til Googles nettleser på PC-en din, kan du nå laste ned en rykende fersk utgave.

Chrome v50
Nettleseren feirer femtiversjonsjubileum og oppdateringen er tilgjengelig for Windows, OS X og Linux. Oppdatering av mobilversjonen er på vei, men Google har ikke avslørt når den kommer.

Det er en bunke med endringer i denne versjonen. De fleste av dem gjelder ytelsesforbedringer og ting for utviklere, så det er ikke nødvendigvis noe du vil legge merke til foruten økt hastighet.

Annonse

Les også: Se vårt intervju med Opera-grunder og Vivaldi-sjef John von Tetzchner.

Dropper XP og Vista
Windows XP er operativsystemet som simpelthen nekter å dø. Fortsatt er det flere hundre millioner som bruker det snart 15 år gamle operativsystemet. I Chrome 50 sier Google at det er nok og støtten droppes, også for Vista og OS X-versjoner eldre enn Mavericks.

Google har også tettet to store og fem mindre sikkerhetshull og selskapet har delt ut nesten 18 000 dollar, i underkant av 150 000 kroner, i dusører til personer som har avdekket hullene.

I tillegg til tetting av hull og ytelsesforbedringer, har Chrome 50 også bedre støtte for varslinger. Nå kan notifikasjonene inneholder informasjon der man kan svare rett i varslet. (Se eksempel under.)

Chrome 50 kommer med oppdaterte varsler.
Chrome 50 kommer med oppdaterte varsler.

Chrome 50 kan lastes ned her.

Hvilken nettleser er din favoritt? Chrome, Firefox, Edge eller kanskje Vivaldi?

 

Kilde:
Neowin

Annonse
Annonse