Den tidligere Rockstar North-sjefen saksøker sin tidligere arbeidsgiver for 1,2 milliarder kroner.

Annonse


Tidligere Rockstar-sjef saksøker GTA-selskapet for 1,2 milliarder kroner

Leslie Benzies, tidligere sjef for Rockstar North, saksøker sin tidligere arbeidsgiver for 150 millioner dollar, drøyt 1,2 milliarder kroner, for tapte inntekter.

Sabbatsår
Årsaken skal være at Take-Two Interactive, som eier Rockstar, skal ha terminert kontrakten til Benzies’ mens han hadde et sabbatsår, uten å fortelle ham.

«Mens han hadde sabbatsår fant herr Benzies flere eksempler på bedrag fra Take-Two, Rockstar, Rockstar North Ltd, Sam Houser and Dan Houser, som prøvde å tvinge ham ut og terminere hans del av royalties basert på vilkårlige tiltak fra selskapets royalty Allocation Committee, en komité som mye mulig aldri har møttes», uttaler Christiopher Bakes i Benzies’ juridiske lag.

Ifølge søksmålet var Benzies kontrakt identisk med kontraktene til Rockstar-grunnleggerne Sam og Dan Houser. Men ifølge Benzies har de forrådt ham i det som beskrives som et «langvarig bedrag».

Annonse


– Bisarre beskyldninger
Take-Two har sluppet en offisiell uttalelse der de blant annet sier at Benzies oppsigelse var drevet av betydelige prestasjons- og adferdsproblemer.

Under følger et kort utdrag fra uttalelsen:

«Leslie har valgt å gå denne ruten i et forsøk på å tilsidesette kontraktsvilkårene han tidligere har godkjent ved flere anledninger. Beskyldningene hans er grunnløse og i mange tilfeller rett og slett bisarre, og vi er veldig sikre på at denne saken vil bli løst i vår favør.»

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse