Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den tidligere Rockstar North-sjefen saksøker sin tidligere arbeidsgiver for 1,2 milliarder kroner. (Ill.: Take-Two Interactive)

Tidligere Rockstar-sjef saksøker GTA-selskapet for 1,2 milliarder kroner

Spill: – Enkelte av beskyldningene er rett og slett bisarre, svarer Take-Two.

Leslie Benzies, tidligere sjef for Rockstar North, saksøker sin tidligere arbeidsgiver for 150 millioner dollar, drøyt 1,2 milliarder kroner, for tapte inntekter.

Sabbatsår
Årsaken skal være at Take-Two Interactive, som eier Rockstar, skal ha terminert kontrakten til Benzies’ mens han hadde et sabbatsår, uten å fortelle ham.

«Mens han hadde sabbatsår fant herr Benzies flere eksempler på bedrag fra Take-Two, Rockstar, Rockstar North Ltd, Sam Houser and Dan Houser, som prøvde å tvinge ham ut og terminere hans del av royalties basert på vilkårlige tiltak fra selskapets royalty Allocation Committee, en komité som mye mulig aldri har møttes», uttaler Christiopher Bakes i Benzies’ juridiske lag.

Ifølge søksmålet var Benzies kontrakt identisk med kontraktene til Rockstar-grunnleggerne Sam og Dan Houser. Men ifølge Benzies har de forrådt ham i det som beskrives som et «langvarig bedrag».

– Bisarre beskyldninger
Take-Two har sluppet en offisiell uttalelse der de blant annet sier at Benzies oppsigelse var drevet av betydelige prestasjons- og adferdsproblemer.

Under følger et kort utdrag fra uttalelsen:

«Leslie har valgt å gå denne ruten i et forsøk på å tilsidesette kontraktsvilkårene han tidligere har godkjent ved flere anledninger. Beskyldningene hans er grunnløse og i mange tilfeller rett og slett bisarre, og vi er veldig sikre på at denne saken vil bli løst i vår favør.»

 

Kilde:
Eurogamer

Stikkord: rockstar, Spill