Breakthrough Starshot-prosjektet vil finne intelligent liv på andre planeter.

Annonse


Slik skal de finne liv på andre planeter

I går annonserte fysikeren Stephen Hawking og den russiske entreprenøren Yuri et nytt prosjekt kalt «Breakthrough Starshot».

Nanocraft
Planen er å utplassere små «nanocrafts», på størrelse med en iPhone, på Jordens nærmeste stjernesystem, Alfa Centauri, for å søke etter intelligent liv.

Under et intervju i forbindelse med annonseringen forteller Hawking at utviklingen av et galaktisk romfartøy vil gi bedre liv for menneskene.

– De hyppige progresjonene i romutforsking har tidligere forbedret livet til menneskene, så det vil ikke være overraskende hvis dette også gir oss fordeler, sier han til World News Tonight.

Annonse


Dog er han svært usikker på om de faktisk vil finne intelligent i det nærmeste stjernesystemet, og at det handler mer om å utvikle teknologien som kan få oss dit.

– Må starte grunnarbeidet
«Breakthrough Starshot»-prosjektet er på 100 millioner dollar, drøyt 820 millioner kroner, og kan nå Alfa Centauri på 20 år, men Milner er tydelig på at det er viktig at de starter grunnarbeidet nå.

– Hvis vi ikke skal klare dette i løpet av vår livstid, må vi sende stafettpinnen videre til neste generasjon, sier han til World News Tonight.

I tillegg til Hawking og Milner, står også Facebook-sjef Mark Zuckerberg og en gruppe med teknologi- og vitenskapeksperter bak prosjektet.

 

Kilder:
Breakthrough Initiatives,
Gizmodo,
Yahoo News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse