En ny standard skal sørge for bedre kvalitet på USB-C-kablene.

Annonse


Ny standard skal advare mot skrotkabler

Overgangen til USB-C går kanskje fortere enn noen kanskje hadde håpet på. Lumia 950-mobilene bruker det, MacBook og flere andre PC-er, Googles nye Nexus-serie og HTC 10 har tatt i bruk den fleksible kabelen, for å nevne noen.

Skrotkabler
Alt var fryd og gammen til Google-ingeniøren Benson Leung kom over en USB-C-kabel på Amazon som fullstendig ødela hans dyre Chromebook Pixel til 13 000 kroner.

Nå har muligens USB Implementers Forum (USB-IF) en løsning til problemet: En ny autentiseringsspesifikasjon for USB-C.

Her er nøkkelpunktene:

Annonse


  • En standardprotokoll for autentisering av sertifiserte USB-C-ladere, enheter og strømkilder.
  • Støtte for autentisering over enten USB-databus eller USB Power Delivery communications channels.
  • Produkter som benytter autentiseringsprotokollen beholder kontrollen over sikkerheten som skal gjennomføres og håndheves.
  • Baserer seg på 128-bits sikkerhet for alle kryptografiske metoder.

Kort fortalt betyr dette at en sertifisert USB-C-kabel kan gjenkjenne om enheten din er sertifisert ved å bruke 128-bits sikkerhet.

Les også: – Hold dere unna skrotkabler.

Kan ødelegge produktet
Ifølge Leungs tester var det USB-C-kablene uten merke som var de dårligste, men også kabelen til OnePlus fikk gjennomgå.

Google-ingeniøren skriver at kablene har feil motstandsidentifikator noe som rett og slett kan føre til at andre mobiler og enheter ødelegges.

En god tommelfingerregel er å bruke standardkabel for enheten din, eventuell kjøpe kabler produsert av en godkjent tredjepartsleverandør.

 

Kilder:
Neowin,
USB-IF

Annonse