Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg.

Annonse


Zuckerberg har avslørt hva Facebook skal gjøre de neste 10 årene

Silicon Valley (ITavisen:) Mark Zuckerberg entret scenen under Facebooks F8-utviklermesse for å snakke om tiårs-planen.

Les også: Facebook har fått til noe som høres umulig ut.

Følg med på direktestrømmen fra messen.

Planen de neste fem årene
I løpet av de neste fem årene skal økosystemet rundt Facebooks samtlige apper og tjenester kraftig oppgraderes: Video, Messenger, WhatsApp, Instagram, Search og Groups skal oppgraderes kraftig med bedre økosystemer.

Annonse


Messenger er nå faktisk større enn Facebook-appen. Kombinert med WhatsApp sendes det 60 milliarder meldinger hver eneste dag. SMS-toppen stoppet på 20 milliarder meldinger daglig. Hva kan gjøres for å gjøre deg enda mer avhengig av Messenger?

Først skaper de teknologien, deretter produktet, for så å lage et økosystem rundt det hele.
Først skaper de teknologien, deretter produktet, for så å lage et økosystem rundt det hele.

Boter, selvsagt
Jo, ved å implementere bot-støtte. – Jeg har ikke møtt noen som liker å ringe selskap for å få hjelp, forklarte Zuckerberg som virkelig har blitt en mye mer engasjerende taler. Det er lett å se og høre at han føler seg langt mer komfortabel i rollen nå.

Messenger Platform (beta) er hva som skal hjelpe selskapene å levere alt fra ordreoppdateringer og nyheter (CNN) rett i Messenger, eller for å bestille alt fra blomster (1-800 Flowers) til klær (Zulily).

Bots var også veldig viktig under Microsofts Build-messe tidligere denne måneden. Bransjen hopper virkelig på dette nå.

«Live Video Tab» er en ny funksjon for å følge med på direkte-strømme-video direkte fra Messenger-appen. Live får et eget API slik at man kan strømme til alle enheter.

Oppdatert,

API-et er kraftig nok til at det kan, og skal, integreres i kameraer fra tredjeparter, inkludert store drone-produsenter. Facebook håper å lykkes med å levere API-et til større mediehus.

Selskapet har også produsert et 360-video-kamera døpt Surround 360. Både maskin- og programvaren på innsiden blir åpen kildekode og tilgjengelig på GitHub.

Selskapet har hatt stor suksess med en rekke apper - de skal fortsatt være med neste årene.
Selskapet har hatt stor suksess med en rekke apper – de skal fortsatt være med neste årene.

Planen de neste ti årene
AI er viktig for Facebook slik at de kan servere innhold i nyhetsstrømmen du ikke engang visste du var interessert i. Det langsiktige målet er å gjøre AI bedre enn mennesker til å oppfatte bilder, språk og all kommunikasjon vi mennesker er i stand til. Zuckerberg var vag her, men vi skjønner selvsagt hvor viktig det er å servere det riktige innholdet til rett tid – da må AI-en være god.

Så var det klart for VR. Zuckerberg hadde med seg en Rift, men ville snakke om berøringskontrollerne som kommer senere i år. Ikke overraskende at dette var fokuset da erkekonkurrent HTC Vive leveres med slike kontrollere allerede.

– VR-teknologien vil krympes vesentlig i årene fremover, og vil ende opp som tradisjonelle briller med VR og AR-sttøtte, er sjefens visjon.

For øvrig fikk mange som forhåndsbestilte Rift tidlig seg en kalddusj i går: mange har fått sine forhåndsordre utsatt i en eller flere måneder grunnet komponentmangel.

Fra Rift til briller med VR og AR innebygget - dette er Facebooks visjon.
Fra Rift til briller med VR og AR innebygget – dette er Facebooks visjon.
Med Rift-kontrollerne som kommer i løpet av årene, kan man spille og leke uten å være i samme rom.
Med Rift-kontrollerne som kommer i løpet av årene, kan man spille og leke uten å være i samme rom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse