Mars 2030 lar deg utforske planeten i VR.

Annonse


NASA-støttet VR-prosjekt gir deg følelsen av å være på Mars

Mars 2030 er et samarbeidsprosjekt mellom NASA, Fusion Media og MITs Space Systems Laboratory og har ett eneste mål: Å gjøre det de kan for at brukeren skal føle at den faktisk er på Mars.

– Føles som å være på Mars
Dette betyr kort og godt at de har laget en gjenskaping av en massiv, detaljert og faktisk del av den røde planeten.

Ben Lang i Road to VR har fått testet opplevelsen og skriver følgende:

«Jeg har sett Mars gjennom et teleskop. Jeg har tatt amatørastrofotografier av Mars. Jeg har sett på et topografisk kart av Mars. Jeg har stirret på den ekte overflaten til Mars i VR, fra panoramabilder tatt av Curiosity og sett på det gjennom Gear VR.

Annonse


Men det var ikke før Mars 2030 at jeg, i en kort stund, følte at jeg faktisk stod på Mars.»

Ekstremt detaljert
Som nevnt over ser ikke bare Mars 2030 ut som Mars, det er faktisk en gjenskapelse av en ekte del av planeten og brukeren har tilgang til et område på 20 kvadratkilometer. Omtrent samme størrelse som The Elder Scrolls V: Skyrim.

For å få til dette, lånte Fusion målinger av planetens overflate fra NASA. Området brukeren har tilgjengelig er basert på topografiske data som er samplet for hver eneste meter og er nøyaktig innenfor 30 centimeter fra den faktiske høyden.

NASA-samarbeid
NASA skriver at «The Mars 3030 Experience» vil bli gratis tilgjengelig til Oculus Rift, Google Cardboard og Samsung Gear VR, gjennom Steam-butikken og Fusion.net. I tillegg kan brukerne laste den ned til iPhone og Android via App Store og Play Store.

«Utover praktiske bruksområder for opplæring, gir virtuell virkelighet oss en fengslende måte å dele arbeidet vi har jobbet med for å designe bærekraftige, menneskelige oppdrag og inspirere den neste generasjon av rompionerer», skriver Fusion.

 

Kilde:
Road to VR,
NASA

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse