I forbindelse med Live API har Facebook laget sitt eget, svært avanserte 360-kamera som er åpen kildekode.
I forbindelse med Live API har Facebook laget sitt eget, svært avanserte 360-kamera som er åpen kildekode.

Annonse


Facebook har laget et spinnvilt 360-kamera med 17 linser som sender 17Gb i sekundet

Silicon Valley (ITavisen:) Surround 360 er et vr-videokamera laget av Facebook. Både maskin- og programvare blir åpen kildekode som nevnt under åpningspresentasjonen.

Les også: Facebook har avslørt sine planer de neste ti årene.

Skal pushe Live API
Kameraet er laget i forbindelse med lanseringen av Live API, video-direkte-strømme-plattformen Facebook introduserte i dag. Målet med kameraet er at det må ta høy-kvalitets 3D-360-video, tåle en trøkk og være en åpen plattform.

– Vi ønsket at det skulle fungere som et kamera-system, men det kreves spesial-tilpassninger for å få til dette, forklarte Facebooks sjefingeniør Brian Cabral. Kameraet kan selvsagt kommunisere med Oculus Rift.

Annonse


Surround 360 skaper 17Gb med innhold i sekundet.
Surround 360 skaper 17Gb med innhold i sekundet.

Blir ikke kamera-maker
Nei, Facebook skal ikke bli kamera-produsent – det avanserte kamera-systemet er laget for å inspirere andre selskap til å lage maskinvare og koble den mot Facebooks Live API. – Hver scene i bildet må tas opp av minst to av kameraene, forklarte Cabral og avslørte de avanserte algoritmene som må til for å sette sammen 360-bildene slik at de ser naturlige ut.

Surround 360 har en oppløsning på 2048 x 2048 (41MP). Grunnet masse data er USB 3.0 på plass (vi snakker her 1Gb i sekundet datatransport, per kamera). Maks bildeoppdateringen er 60 bilder i sekundet. Field of View: 185 x 185 grader.

Slik er kameraet bygget opp.
Slik er kameraet bygget opp.
Live API-maskinvarepartnere.
Live API-maskinvarepartnere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse