VIV er Kittlaus‘ neste prosjekt etter at han var med å starte det som i dag er Siri.
VIV er Kittlaus‘ neste prosjekt etter at han var med å starte det som i dag er Siri.

Annonse


– Siri er bare begynnelsen

Dag Kittlaus er en av de som man ikke hører mest om, men som er en av de som berører flest i verden med sitt arbeid. I 2012 skrev Dag at Siri kun var begynnelsen, 4 år senere er VIV her.

Stod bak Siri
Som en av grunnleggrene til det som idag er Siri er Dag Kittlaus utvilsomt en av de som berører flest med den teknologien han er med å utvikle.

Sammen med flere veteraner fra teamet rundt Siri har han grunnlagt et selskap som utvikler en plattform for å kunne snakke til nær all elektronikk du har rundt deg.

Plattform ikke en app
Siri var en applikasjon som ble til en tjeneste, med VIV.ai ønsker Dag og teamet hans å la kunstig intelligens bli tilgjengelig for apper, systemer og opplevelser. Selskapet regner med at bruken av KI vil bli like vanlig som en søkeknapp.

Annonse


VIV tar over der Siri ikke strekker til, og kan skrive om sin egen kode for å fullføre nye oppgaver.

Avsløres på Disrupt NY 2016
Dag Kittlaus og VIV kommer til å vise frem hva de har jobbet på siden 2012 for første gang under Disrupt 2016 i New York, konferansen avholdes 9. til 11. Mai. Der skal ha holde en presentasjon samt vise frem hva systemet faktisk kan gjøre.

VIV.ai
Idag er Kittlaus CEO for selskapet VIV.ai, som har en plattform som skal gjøre det enkelt for utviklere å bygge inn kunstig intelligens i sine løsninger.

Selskapet ble grunnlagt i 2012 og har som målsetning å «la alle snakke med alt».

Kilde: 
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse