Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iMac kan få mye bedre grafikkytelse. (Ill.: Apple)

Mac-ene kan få betydelige grafikkforbedringer

Takket være nye GPU-er fra AMD og NVIDIA.

Grafikkprodusentene AMD og NVIDIA er snart klart med nye produkter basert på Global Foundries’ 14 nm FinFET og TSMC’ 16 nm FinFET Plus.

Pascal og Polaris
Disse skal gi en betydelig økning i grafikkytelsen og AMDs Polaris og NVIDIAs Pascal-arkitekturer vil være de første som drar nytten av de nye FinFET-teknologiene.

AMD har tidligere uttalt at 14 nm Polaris-GPU-ene dobler ytelsen per watt sammenlignet med forgjengeren på 28 nm. Mye tyder på at denne vil kun sitte i Mac Pro, da Apple tradisjonelt sett bruker mobilgrafikkprosessorer i MacBook og iMac.

Les også: Dette er NVIDIAs første Pascal-kort.

Lanseres til sommeren
Både Polaris og Pascal forventes til sommeren, og MacRumors skriver at neste MacBook Pro muligens lanseres under Apples WWDC som avholdes i juni.

Selv om ryktene i hovedsak fokuserer på stasjonære PC-er, har AMDs toppsjef, Lisa T. Su, tidligere uttalt at både stasjonære og bærbare PC-er med Polaris-GPU-er lanseres før skolestarten til høsten.

Usikker om de rekker lansering
Apple har ved flere tilfeller vært raske med å bruke ny teknologi fra partnerne, men er også kjent for å vente en stund før de oppgraderes. Noe som gjør det usikkert om Apple vil ta i bruk de nyeste grafikkprosessorene med det første.

Selskapet er også kjent for å bytte mellom NVIDIA og AMD i sine maskiner, og i de siste utgavene sitter det GPU-er fra AMD.

Les også: AMD slipper verdens kraftigste grafikkort.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: amd, Apple, mac, nvidia