Med en tilpasset kontroller så kan Peter Byrne igjen nyte spillene sine.
Med en tilpasset kontroller så kan Peter Byrne igjen nyte spillene sine.

Annonse


Laget egen kontroller til bevegelseshemmet

Passer ikke for alle
Det er college studenten Peter Byrne som også er en ivrig gamer, og kontrolleren til Playstation 4 har gitt han noen utfordringer. Når han kontaktet Playstation for å gi uttrykk for sin frustrasjon over det nye designet tok en av Playstations egne ansatte saken i egne hender og kontaktet Byrne på sin egen fritid.

«Cerebral parese er en skade i hjernen som oppstår i perioden fra tidlig fosterliv til to års alder. Hva slags utslag cerebral parese gir, kommer an på skadens omfang og lokalisasjon.» (Fra NHI)

Touchpad kom i veien
Den store oppgraderingen fra PS3 kontrolleren er den nye styreflaten. Men for mange med begrenset bevegelighet så kan den by på en del utfordringer. Byrne tok kontakt med Sony for å forklare problemet, at hans høyre hånd hele tiden aktiverte den og pauset spillet han var i.

Privat prosjekt
Etter flere revisjoner, men innen kun få dager hadde Byrne en splitter ny kontroller i posten. Det var Alex Nawabi en ansatt i Playstation sin FoU avdeling (Forskning og Utvikling) som hadde tatt kontakt med Peter og jobbet sammen med han i et personlig prosjekt for å bygge en ny kontroller til han. 

Annonse


Den nye kontrolleren hadde en deaktivert styreflate. For å erstatte den funksjonaliteten så hadde Nawabi lagt til en ny Select knapp.

Byrne presiserer i intervjuet at dette var en prosjekt som Nawabi tok på seg privat og at han var veldig takknemlig for hjelpen hans.

Se intervjuet med Peter Byrne her:

Gamer GiftA nice story I worked on today …. He is a young man with special needs and a love for video games. And what he wanted more than anything was an easier — more user friendly video game controller.Unfortunately Peter Byrne couldn’t find the game controller he wanted. So a determined gaming engineer made a special one for him. Free of charge.Alex Nawabi.. from Playstation was unavailable to speak with us. However, Byrne tells us Nawabi built him a second modified game controller should anything happen to his current one.

Posted by KGS Photo on Friday, April 1, 2016

 

Kilde:
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse